Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с луканка

Солена торта с луканка

Солена торта с луканка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Солена торта, към която няма как да останете равнодушни Кой иска парченце?"

Необходими Продукти

  • картофи - 700 г
  • яйца - 2 бр.
  • морков - 1 бр.
  • майонеза - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • луканка - 15 бр. тънки парчета
  • сол
  • магданоз - пресен
  • краставици - 1 бр.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се картофите и обеленият морков. Картофите се настъргват на ренде в купа, част от моркова се отделя за украса, останалият се настъргва и смесва с картофите. Поръсваме сол на вкус, черен пипер и 2 с. л. майонеза, като се разбърка оставяме настрани.

Сваряваме яйцата, отделя се половин белтък и един жълтък за украса, останалите се настъргват в купа, отделно се настъргва и кашкавалът и краставицата, леко поръсена с малко сол. В кръгла малка купа, застлана с прозрачно фолио, се нарежда тортата.

Картофената смес се разделя на три части. На дъното сложете първата част от картофи с морков и притискаме на равен блат. Намазва се леко с майонеза, поръсваме яйцата, а върху тях парчета луканка.

Следва картофена смес, майонеза, настъргана краставица, кашкавал, луканка и покриваме с последната картофена смес. Краищата на фолиото се събират отгоре и поставяме купата в хладилник да стегне за 1 час.

Изважда се, обръщаме в чиния, фолиото се сваля. Леко се намазва с майонеза, отгоре покриваме с отделена малка част от кашкавала.

Украсяваме солената торта с парченца луканка, кръгчета морков, краставица, яйцето и листа пресен магданоз. Охладена се нарязва и сервира с подходящо питие.

Солената торта с луканка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: