Начин на приготвяне
Прясната краставица се реже на две, едната половина се реже на още две и се реже на полумесеци. Другата половина се настъргва и се заделя за украса.
Кашкавалът и сиренето се настъргват, маслините се разполовяват на две, част от луканката се реже през средата по диагонал, така че да се получи сърце.
Взима се подходящ поднос и се слага първата палачинка. Маже се обилно с майонеза, поръсва се с кашкавал, подреждат се маслини и шпек или луканка по избор. Втората палачинка се маже с лютеница, ръси се с натрошено сирене, добавят се краставици и чушки, може и предварително настъргани яйца.
Така се процедира, докато свършат палачинките. Накрая отгоре тортата се маже със смес от крема сирене и майонеза, наръсва се обилно с кашкавал отгоре, а отстрани се полепва прясната краставица, която предварително е изцедена от водата.
Подреждат се ивици чушка, през ред се подреждат маслинки. Доматът се обелва и от кората се прави роза, в която се слага маслинка.
С помощта на обелките от краставицата се правят листа на розата. От отрязаните по диагонал парчета луканка се сглобяват няколко сърца върху тортата. Тя трябва да престои една нощ в хладилник.