Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Зеленчукова яхния с просо

Зеленчукова яхния с просо

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Зеленчукова яхния с просо
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Веган специалитет, приготвен за по-малко от 30 минути"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 средно голяма
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - щипка
  • хималайска сол - на вкус
  • просо - 100 г
  • олио - 20 мл
  • магданоз - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам лука, тиквичката, чушката, моркова на кубчета и заедно със чесъна ги запържвам леко в мазнината.

Посолявам, наливам малко вода, прибавям просото и слагам капак.

Оставям яхнията да къкри на бавен огън. Ако изври водата преди да е омекнало просото, доливам. Доовкусявам с черен пипер.

Сервирам ястието топло, при желание от ваша страна поръсете със ситно нарязан магданоз.

Зеленчуковата яхния с просо е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: