Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Зеленчукова яхния с гъби

Зеленчукова яхния с гъби

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Зеленчукова яхния с гъби
Снимка: Севда Андреева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • целина - ½ глава
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чери домати - 8 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • зехтин - 40 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ивици. Запържваме го в мазнината и към него прибавяме нарязаните на едро скилидки чесън и нарязаните на кръгчета моркови.

Запържваме зеленчуците и към тях добавяме тиквичките, нарязани на кубчета и нарязаните на ивици гъби. Целината обелваме и нарязваме също на кубчета. Прибавяме я към зеленчуците.

Обелваме патладжана и го нарязваме на кубчета. Посоляваме и го оставяме да престои в съд за 20 минути. Измиваме го с вода и го оставяме да се изцеди, след което го прибавяме към останалите зеленчуци да се запържи.

Накрая прибавяме чери доматите нарязани на две, посоляваме ястието и го овкусяваме с черния пипер.

Захлупваме съда с капак и намаляваме силата на огъня. Оставяме ястието да се задуши на тих огън за 20 минути. Поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Лесна и вкусна. Идея за следващото ми готвене с гъби. Днес гъбите ги приготвих с ориз на фурна.
11.02.2016 15:19