Начин на приготвяне
Измийте и отцедете от водата пилешките кожички. Посолете ги равномерно със сол, черно пиперче, кимион и ги оставете да се овкусят поне за 20 минути.
През това време пригответе каймата, като в голяма купа омесете пилешката кайма с много ситно нарязания зелен лук, наситнената зелена люта чушка (без семенцата), сол, черен пипер и кимион на вкус.
Добавете разбитото яйце, чубрицата, бирата и ситно нарязания пресен магданоз. Разбъркайте всичко много добре и оставете купата покрита в хладилник поне за 30 минути, а както е казал Мечо Пух - колкото повече, толкова повече.
С намазани с олио ръце оформете кюфтетата и обвийте всяко едно в парче пилешка кожа.
Овкусете брашното с малко сол, черен пипер, чубрица, стрита майорана и оваляйте всяко облечено кюфтенце в него.
Подредете кюфтенцата в намазана с олио тавичка и печете на загрята на 250 градуса фурна до готовност - около 15- 20 минути докато хванат хубава златиста коричка.
Гарнирайте порциите със зеленчукова салата по ваш избор, но задължително с халба добре изстудена бира!
Облечените пилешки кюфтенца в кожички са готови.