Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Облечени пилешки кюфтенца в кожички

Облечени пилешки кюфтенца в кожички

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Облечени пилешки кюфтенца в кожички4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Мезе за истински познавачи...Наздраве!"

Необходими Продукти

  • пилешка кайма - 1200 г
  • пилешки кожички - 10 - 12 бр. по - широки парчета
  • люти чушки - 1 - 2 бр. (броят зависи от лютивината им)
  • бира - 50 мл
  • зелен лук - 1 връзка
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • чубрица - 2 щипки
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • майорана - 1 ч.л. изсушена
  • сол
  • магданоз - по желание (за омесване в каймата)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете от водата пилешките кожички. Посолете ги равномерно със сол, черно пиперче, кимион и ги оставете да се овкусят поне за 20 минути.

През това време пригответе каймата, като в голяма купа омесете пилешката кайма с много ситно нарязания зелен лук, наситнената зелена люта чушка (без семенцата), сол, черен пипер и кимион на вкус.

Добавете разбитото яйце, чубрицата, бирата и ситно нарязания пресен магданоз. Разбъркайте всичко много добре и оставете купата покрита в хладилник поне за 30 минути, а както е казал Мечо Пух - колкото повече, толкова повече.

С намазани с олио ръце оформете кюфтетата и обвийте всяко едно в парче пилешка кожа.

Овкусете брашното с малко сол, черен пипер, чубрица, стрита майорана и оваляйте всяко облечено кюфтенце в него.

Подредете кюфтенцата в намазана с олио тавичка и печете на загрята на 250 градуса фурна до готовност - около 15- 20 минути докато хванат хубава златиста коричка.

Гарнирайте порциите със зеленчукова салата по ваш избор, но задължително с халба добре изстудена бира!

Облечените пилешки кюфтенца в кожички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: