Начин на приготвяне
Първо се приготвя сиропът. В тенджера се слагат всички продукти, слага се на котлона и се оставя да покъкри за 10 минути. Оставя се да се охлади.
В купа се чукват яйцата, добавя се захарта и се разбиват на пяна с миксер. След това се добавят прясното мляко и олиото.
Какаото, бакпулверът, ванилиите и брашното се смесват отделно, пресяват се и се добавят към яйчената смес. Разбъркват се добре. Сместа се изсипва в средна продълговата тава. Пече се в загрята фурна на 190 градуса до суха клечка.
През това време в малка генджерка се слага 500 мл прясно мляко и 8 с.л захар. Слага се на котлона и се изчаква да започне да къкри.
В останалите 200 мл се разтваря шоко кремът и се изсипва на тънка струя във вече къкрещото мляко. Разбърква се до сгъстяване.
Готовия блат, след като се поохлади малко, се разрязва на парчета и по него се правят дупки с клечка за зъби.
Залива се със охладения сироп, изчаква се 10 минути да попие и се намазва обилно с крема. Накрая се поръсва със смлени орехи.