Начин на приготвяне
Подсушавам бонфилето и го разрязвам по хоризонтал. Оформям го на парчета.
Лукът и чушките почиствам и режа на квадратчета. Сланината нарязвам на тънки резени, като запазвам кожата.
Накисвам дървените шишчета във вода. Нанизвам месото и зеленчуците, като ги редувам със сланината.
Поставям шишчетата в йенска тавичка. Всяко парче нарежете на тънки дълги ленти.
За соса приготвям касерола, в която изсипвам двата вида сос. Разбърквам ги и добавям меда, горчицата, солта, чубрицата, нарязаната на ситно скилидка чесън.
Слагам на слаб котлон, за да се затопли леко сосът. С него заливам шишчетата и ги оставям да се мариноват най-малко 2 часа.
Загрявам грил тигана до готовност и го намазвам с парче сланина. Добавям и мазнината.
Подреждам шишчетата в тигана и пека, като ги обръщам често. Месото не трябва да прегаря, трябва да остане сочно отвътре.