Начин на приготвяне
Нарежете месото на кубчета и поставете в купа. Сложете при него всички упоменати продукти за маринатата, като зелените подправки накъсате, а лука нарежете на едро. Разбъркайте добре.
Покрийте купата с прозрачно домакинско фолио и оставете в хладилник за една нощ.
20 минути преди да започнете да приготвяте шишчетата, извадете месото от хладилника, за да придобие стайна температура, след което го нанижете на метални или дървени пръчици.
Нагорещете няколко капки зехтин в тиган с дебело и незалепващо дъно. Препоръчвам сила на огъня малко под максималната.
Печете до златист загар от всички страни, като се стараете да не преобръщате по много пъти месото, за да не го изсушите.
Готовите шишчета сервирайте веднага поръсени с накъсани или цели листа мента за още аромат. Посолете леко и консумирайте с удоволствие!
Добър апетит!