Начин на приготвяне
Тиквичката се обелва, нарязва се на парчета и я поставяме в малка тенджерка. Налива се вода колкото да покрие зеленчука, поръсваме с малко сол и варим на умерен котлон за 10 минути.
Пет минути преди да свалим от котлона се добавят нарязани розички от броколи да се бланшират и да запазят зеления си цвят.
Добавя се нарязан едро магданоз и сваляме от котлона. Сипваме в каната на пасатор или блендер, прибавяме готварска сметана, щипка-две черен пипер, скилидка чесън и пасираме на еднородна смес.
Прехвърля се зеленчуковата супа в купичка, добавят се семена чия, предварително накиснати в студена вода да се получи гел и разбъркваме.
Супичката с броколи, тиквички и чия е готова.