Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гуакамоле»Цветно и различно гуакамоле

Цветно и различно гуакамоле

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Цветно и различно гуакамоле
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Един доста оригинален начин да се насладим на любимото гуакамоле Вижте го!"

Необходими Продукти

  • авокадо - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени пиперки
  • люти чушки - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 1 бр. червен
  • домати - 1 бр. жълт
  • тученица - 50 г листа
  • червен лук - 1/2 бр.
  • лук - 1 бр. бял
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме всички зеленчуци. Едното авокадо нарязваме на ситни кубчета и заливаме с лимонов сок.

Доматите обелваме, отстраняваме месестата част и семената. Нарязваме ги на кубчета, а червения лук режем на ситно.

Белия лук поставяме в намазнено фолио и запичаме във фурната заедно с червените чушки и патладжана, който предварително надупчваме с нож.

Нарязваме на ситно лютото чили, изпечените и обелени пиперки и патладжан.

Пасираме второто авокадо, заедно с изпеченият лук.

Нарязваме на ситно листата от магданоза и тученицата.

Смесваме всички компоненти в салатиера, овкусяваме със сол, зехтин и лимонов сок.

По желание можете да смените магданоза с кориандър, който е характерна съставка в гуакамолето, но моето семейство не го предпочита, затова го заменям с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: