Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме всички зеленчуци. Едното авокадо нарязваме на ситни кубчета и заливаме с лимонов сок.
Доматите обелваме, отстраняваме месестата част и семената. Нарязваме ги на кубчета, а червения лук режем на ситно.
Белия лук поставяме в намазнено фолио и запичаме във фурната заедно с червените чушки и патладжана, който предварително надупчваме с нож.
Нарязваме на ситно лютото чили, изпечените и обелени пиперки и патладжан.
Пасираме второто авокадо, заедно с изпеченият лук.
Нарязваме на ситно листата от магданоза и тученицата.
Смесваме всички компоненти в салатиера, овкусяваме със сол, зехтин и лимонов сок.
По желание можете да смените магданоза с кориандър, който е характерна съставка в гуакамолето, но моето семейство не го предпочита, затова го заменям с магданоз.