Сиропирана баница с халва

26/08/2017
"Сладка баничка с халва Едно-две парченца за дегустация пък после ще му мислим "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 374
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 1. 5 кг
  • мая за хляб - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр
  • халва - 500 г
  • захар - 500 г
  • вода - 1 литър
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода или 100 мл мляко разтваряме маята за хляб, слагаме лъжичка захар.

Правим кладенче в брашното, чукваме яйцето и сипваме сместа с маята. Добавяме щипка сол.

Замесваме. Разрязване на шест топчета и разточваме кори върху мушама.

На всяка кора слагаме олио поръсваме обилно халва и повдигаме мушамата, за да се навие.

Подреждаме в тавата и печем. Правим сироп от захарта и водата и когато баницата е напълно изстинала я заливаме с горещия сироп.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Стойчева
Моля, който е оценил тази рецепта с оценка 3, да я направи и пробва, единствената заслужена оценка е 5 и отгоре. Т.н. баница е изключително вкусна и различна. Благодаря
0
0