Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Бързи и пухкави питки за сандвичи и бургери

Бързи и пухкави питки за сандвичи и бургери

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Бързи и пухкави питки за сандвичи и бургери3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"С тези домашно приготвени питки бургерите придобиват страхотен вкус"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 100 мл (зехтин)
  • кисело мляко - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа добавете олиото, киселото мляко, захарта, солта и бакпулвера, разбъркайте добре. Към сместа прибавете на етапи брашното при непрекъснато бъркане с шпатула, накрая оформете меко тесто с ръце.

Покрийте тестото с кърпа за 10 минути. Включете фурната на 180 градуса, на скарата и поставете на средно ниво.

Оформете от тестото 6 или 8 топки ( зависи от големината на вашия сандвич или бургер), наредете ги в тава покрита с хартия за печене и леко намазнена.

Притиснете леко топчетата с длан, за да получат питките обем, подходящ за сандвич или бургер.

Намажете ги с разбитите жълтък и прясно мляко и поставете тавата във фурната, печете за около 20-25 минути. Готовите питки извадете от фурната и поставете върху решетка да се охладят.

Пригответе си най- вкусните сандвичи или бургери с домати, сирене, яйца на очи, бекон, чушка, кашкавал, или просто намажете с масло и любимото сладко и се наслаждавайте на пухкавите питки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: