Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Лимецови питки за бургер с вода

Лимецови питки за бургер с вода

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецови питки за бургер с вода
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
18/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Страхотни бургери ще се получат с тези домашни хлебчета"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 500 г
  • суха мая - 11 г
  • олио - 100 мл
  • масло - 50 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кафява захар - 1/2 ч.л.
  • топла вода - 200 мл
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се изсипва в купа и се прибавя захарта.

Разбърква се много добре и се залива с 50 мл топла вода.

Оставя се да шупне до получаване на пяна.

Брашното се пресява в купа, в която ще се меси.

Прибавя се захарта и се разбърква много добре.

В средата се прави кладенче, в което се изсипва шупнатата мая, олиото и част от водата.

Започва да се меси тесто, като постепенно се прибавя останалата вода.

Замесва се меко тесто, което се оставя в купата да втаса, докато удвои обема си.

След като тестото втаса, се разделя на парчета, от които се оформят питки за бургер.

Малките питки се слагат в тава върху хартия за пече и се оставят да втасат 15 мин.

Маслото се разтопява и се разбърква с яйцето.

След като хлебчетата втасат, се намазват с яйцето с масло.

Пекат се лимецови питки за бургер с вода в предварително загрята фурна 30 мин на 180 °C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: