Начин на приготвяне
Маята се изсипва в купа и се прибавя захарта.
Разбърква се много добре и се залива с 50 мл топла вода.
Оставя се да шупне до получаване на пяна.
Брашното се пресява в купа, в която ще се меси.
Прибавя се захарта и се разбърква много добре.
В средата се прави кладенче, в което се изсипва шупнатата мая, олиото и част от водата.
Започва да се меси тесто, като постепенно се прибавя останалата вода.
Замесва се меко тесто, което се оставя в купата да втаса, докато удвои обема си.
След като тестото втаса, се разделя на парчета, от които се оформят питки за бургер.
Малките питки се слагат в тава върху хартия за пече и се оставят да втасат 15 мин.
Маслото се разтопява и се разбърква с яйцето.
След като хлебчетата втасат, се намазват с яйцето с масло.
Пекат се лимецови питки за бургер с вода в предварително загрята фурна 30 мин на 180 °C.