Суши със сьомга, краставица и крема сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
690
763
2164
6
27/08/2017
"Хайде на домашно приготвеното суши! Сипете си чаша бяло вино и не му мислете"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 278
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива хубаво, докато водата стане бистра. След това се оставя за около час настрани да изсъхне.

Оризът се вари в неподсолена вода в съотношение една чаша ориз към чаша и половина студена вода.

Тенджерката се похлупва плътно с капак и в момента, в който заври, се намалява котлона на най-ниската степен и се оставя така двайсет минути.

След това се изключва котлонът, маха се капакът, тенджерката се покрива с памучна кърпа и се оставя така още 15 минути. Оризът не се бърка. През това време се приготвя заливката, с която ще се овкуси ориза.

Смесват се захарта и солта с оризовия оцет, разбърква се, докато се разтворят. Оризът се прехвърля в неметална купа и се залива с оцета, като се бърка леко и отвесно с дървена шпатула, като се внимава да не се разкашкват зърната

Върху бамбукова рогозка, а при липса на такава може да се използва памучна кърпа, се поставя домакинско фолио, а върху него листата нори с лъскавата страна надолу. С мокри ръце се взема от поизстиналия ориз и се разпределя върху половината лист.

Заглажда се лъжица и се намазва с крема сиренето. Отгоре се поставят обелената и нарязана на ивички краставица и сьомга.

С помощта на рогозката листата нори се навиват на плътно руло, като леко се намокря леко края на листото за да залепне. Всяко руло се разрязва на осем части с остър нож.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар