Начин на приготвяне
Предварително нарежете пилешкото месо на ивици. Потопете в разбитото яйце, а след това в корнфлейкса за паниране. Изпържете в загрято олио до златисто. Отцедете върху кухненска хартия.
Смесете оризовия оцет със захарта. Мийте ориза, докато водата остане бистра. Оставете го да изсъхне за около час. Сварете ориза според указанията на производителя (около 20 мин на тих огън в 380 мл вода).
Още докато е горещ оризът, го овкусете с оризовия оцет със захарта и солта. Разбъркайте внимателно, за да не се скашка.
Обелете и нарежете краставицата на тънки гредички.
Поставете една от корите нори върху рогозка за суши. Отгоре сипете около 1/3 от ориза и го разстелете равномерно върху кората.
Намажете с тънък слой крема сирене. Върху единия край подредете ивичка панирано пиле и две гредички краставица. Навийте на стегнато рулце.
Намокрете леко края на кората и залепете. Повторете с останалите кори и ориз. Увийте сушитата в свежо фолио и приберете в хладилника да се охладят.
При готовност извадете и с много остър нож нарежете на около 8 кръгчета всяко рулце. Сервирайте със соев сос.
Сушито с Хрупкаво Пиле и Крема Сирене е много вкусно.