Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запеканки»Пушено месо с броколи, окъпани в сметана с топено сирене

Пушено месо с броколи, окъпани в сметана с топено сирене

Пушено месо с броколи, окъпани в сметана с топено сирене
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Вкусно ястие, което се топи в устата"

Необходими Продукти

  • броколи - 400 г
  • гъби - 500 г пресни
  • пушен бут - 200 г
  • чери домати - 6 бр
  • готварска сметана - 500 г
  • топено сирене - 1/2 кутия млечно
  • брашно - 1 с.л
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • черен пипер - щипка
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате пресни броколи трябва да ги накъсате на розички и да ги бланширате в солена вода за няколко минути.

За по-бързо може да използвате замразени, които може да използвате веднага. В стъклена купа с капак за печене сипете олио и броколите с нарязани една част от по-едрите гъби, а по-малките оставете цели.

Нарежете пушения бут на кубчета, добавете и тях, поръсете със зеленчуковата подправка, чубрицата и черния пипер. Разбъркайте и ако е нужно добавете малко сол.

В купа сипете сметаната и брашното и ги разбъркайте хубаво. Нарежете топеното сирене на парченца, добавете при броколито и полейте със сметаната.

Печете за около 30 минути с капак след което отстранете капака и сложете чери доматите. Печете без капак до зачеряване и готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: