Начин на приготвяне
Ако имате пресни броколи трябва да ги накъсате на розички и да ги бланширате в солена вода за няколко минути.
За по-бързо може да използвате замразени, които може да използвате веднага. В стъклена купа с капак за печене сипете олио и броколите с нарязани една част от по-едрите гъби, а по-малките оставете цели.
Нарежете пушения бут на кубчета, добавете и тях, поръсете със зеленчуковата подправка, чубрицата и черния пипер. Разбъркайте и ако е нужно добавете малко сол.
В купа сипете сметаната и брашното и ги разбъркайте хубаво. Нарежете топеното сирене на парченца, добавете при броколито и полейте със сметаната.
Печете за около 30 минути с капак след което отстранете капака и сложете чери доматите. Печете без капак до зачеряване и готовност.