Начин на приготвяне
Направете от пилешкото месо и от свинското месо малки пържоли или нарежете на кубчета. Аз използвах пилешко месо от обезкостени бутчета, а свинското месо беше от бут.
Овкусете пилешкото с универсална подправка за пиле /или друга пожелание/, а свинското с кимион, черен пипер и сол на вкус /също може с друга подправка по желание/. Оставете в хладилник за около 30 мин, за да може месото да поеме от подправките.
Слагаме зехтин на дъното на йенското стъкло и нареждаме ред свинско месо и отгоре нареждаме топено сирене. След това нареждаме пилешкото месо и отново слагаме топено сирене.
Разтваряме заквасената сметана /200г/ с една чаена чаша студена вода и заливаме месото. След това слагаме 3 с.л. зехтин и затваряме с капака на йенското стъкло.
Загрейте фурната за 5 мин на 200 градуса /за да не се спука стъклото/, поставете яденето и намалете фурната на 180 градуса. След като заври печете още 1 час и 30 мин.