Вкусни пържени калмари

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
6
29/08/2017
"Колко от вас са съгласни, че калмарите са перфектно мезе за вино и бира? Хайде да се преброим "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 910
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се размразяват и се сваряват в подсолена вода. След като калмарите са сварени се отцеждат от водата. Калмарите се овкусяват със сол и черен пипер на вкус.

След това овкусените калмари се овалват в брашното. В тиган се сипва около 4-5 пръста олио и се оставя да се загрее.

След това в олиото се пускат по малко от калмарите. Пържат се по малко от двете страни до получаването на златист цвят.

Готовите калмари се вадят върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар