Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Вкусни пържени калмари

Вкусни пържени калмари

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Вкусни пържени калмари3 / 3
29/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Колко от вас са съгласни, че калмарите са перфектно мезе за вино и бира? Хайде да се преброим"

Необходими Продукти

  • калмари - 1 кг замразени
  • брашно - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се размразяват и се сваряват в подсолена вода. След като калмарите са сварени се отцеждат от водата. Калмарите се овкусяват със сол и черен пипер на вкус.

След това овкусените калмари се овалват в брашното. В тиган се сипва около 4-5 пръста олио и се оставя да се загрее.

След това в олиото се пускат по малко от калмарите. Пържат се по малко от двете страни до получаването на златист цвят.

Готовите калмари се вадят върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: