Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Пържени калмари с маринара

Пържени калмари с маринара

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Пържени калмари с маринара
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
29/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изключително предложение от Йорданка - калмари, марината, маринара - кой може да му устои"

Необходими Продукти

  • калмари - 1.5 кг
  • за маринатата
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зехтин - олио
  • сол
  • за панировката
  • брашно - 7 - 8 с.л. бяло
  • царевично брашно - 7 - 8 с.л.
  • олио - за пържене
  • за маринарата
  • домати - 400 г белени
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио
  • риган - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме калмарите. Изцедете добре и ги нарежете на шайби. В дълбок съд сложете сока на 1 лимон, нарязания на ситно чесън и прибавете калмарите.

Сложете малко зехтин и подправете на вкус със сол и смлян черен пипер. Разбъркайте добре и оставете за час два в хладилника. В подходящ съд смесете бялото и царевичното брашно.

Изваете калмарите и оваляйте в брашното. При нужда смесете още брашно. Пържим калмарите в сгорещено олио. Като ги извадите, оставете върху хартия да се отцеди мазнината.

В друг тиган затоплете олио. Прибавете лук и чесън нарязани на ситно и запържете. Добавете белените домати, като предварително ги настържете и разбъркайте.

Сервирайте калмарите с доматения сос. Поръсете отгоре с риган. По желание може вместо риган да ползвате и босилек. Украсете с настърган кашкавал или пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Много са вкусни! Препоръчвам ги горещо
29.06.2016 18:03
1