Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме калмарите. Изцедете добре и ги нарежете на шайби. В дълбок съд сложете сока на 1 лимон, нарязания на ситно чесън и прибавете калмарите.
Сложете малко зехтин и подправете на вкус със сол и смлян черен пипер. Разбъркайте добре и оставете за час два в хладилника. В подходящ съд смесете бялото и царевичното брашно.
Изваете калмарите и оваляйте в брашното. При нужда смесете още брашно. Пържим калмарите в сгорещено олио. Като ги извадите, оставете върху хартия да се отцеди мазнината.
В друг тиган затоплете олио. Прибавете лук и чесън нарязани на ситно и запържете. Добавете белените домати, като предварително ги настържете и разбъркайте.
Сервирайте калмарите с доматения сос. Поръсете отгоре с риган. По желание може вместо риган да ползвате и босилек. Украсете с настърган кашкавал или пармезан.
Коментари