Фокача в Аржентински стил

30/08/2017
"Пухкава погача с интересен пълнеж Това е рецепта, идваща от далечна Аржентина"
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата.

Омесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново фолио и оставете на топло, за да втаса и да удвои обема си.

Обелете лука и го нарежете на фино. Задушете го в зехтина докато омекне и отстранете съда от котлона. Охладете.

Намажете дъното на подходяща тава за печене със зехтин. Разделете тестото на две топки.

Разточете едната топка на по-дебела кора. Разстелете задушения лук върху тестото. Отгоре наредете парченца моцарела, маслини и поръсете с пармезан.

Оформете и втората топка тесто на кора. Покрийте плънката и подпъхнете крайчетата, за оформите фокачата.

Намажете повърхността със зехтин, надупчете с вилица на няколко места и поръсете с кристалчета морска сол.

Оставете отново на топло, за да се надигне тестото.

Изпечете във фурна до 200 градуса, до получаването на кафеникав загар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар