Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача в Аржентински стил

Фокача в Аржентински стил

Фокача в Аржентински стил
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Пухкава погача с интересен пълнеж Това е рецепта, идваща от далечна Аржентина"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 4 ч.ч.
  • мая - 1 пакет суха (7 г)
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • за пълнежа
  • лук - 3 глави големи
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • риган - сух
  • моцарела - 120 г
  • пармезан
  • маслини - зелени
  • морска сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата.

Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново фолио и оставете на топло, за да втаса и да удвои обема си.

Обелете лука и го нарежете на фино. Задушете го в зехтина докато омекне и отстранете съда от котлона. Охладете.

Намажете дъното на подходяща тава за печене със зехтин. Разделете тестото на две топки.

Разточете едната топка на по-дебела кора. Разстелете задушения лук върху тестото. Отгоре наредете парченца моцарела, маслини и поръсете с пармезан.

Оформете и втората топка тесто на кора. Покрийте плънката и подпъхнете крайчетата, за оформите фокачата.

Намажете повърхността със зехтин, надупчете с вилица на няколко места и поръсете с кристалчета морска сол.

Оставете отново на топло, за да се надигне тестото.

Изпечете във фурна до 200 градуса, до получаването на кафеникав загар.

Фокачата в Аржентински стил е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: