Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата.
Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново фолио и оставете на топло, за да втаса и да удвои обема си.
Обелете лука и го нарежете на фино. Задушете го в зехтина докато омекне и отстранете съда от котлона. Охладете.
Намажете дъното на подходяща тава за печене със зехтин. Разделете тестото на две топки.
Разточете едната топка на по-дебела кора. Разстелете задушения лук върху тестото. Отгоре наредете парченца моцарела, маслини и поръсете с пармезан.
Оформете и втората топка тесто на кора. Покрийте плънката и подпъхнете крайчетата, за оформите фокачата.
Намажете повърхността със зехтин, надупчете с вилица на няколко места и поръсете с кристалчета морска сол.
Оставете отново на топло, за да се надигне тестото.
Изпечете във фурна до 200 градуса, до получаването на кафеникав загар.
Фокачата в Аржентински стил е готова.