gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Болонезе с три вида сирена

Спагети Болонезе с три вида сирена

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85436119442
Спагети Болонезе с три вида сирена
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
30/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Не са точно традиционни спагети Болонезе, но вкусът им е истинско съвършенство"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се слагат във вряща вода, заедно с капка олио, за да не залепват, когато станат готови.

През това време се приготвя сосът, както следва:

В тиган се загрява малко мазнина - може и зехтин, и се слага саламът/каймата да се запържи. Към него/нея се прибавя нарязаният не много на ситно чесън.

Когато се запържи, към салама се добавя сосът от домати, както и подправките. Прибавя се топеното сирене.

Слагат се и 1-2 листенца босилек, след което сосът се оставя да поври на по- ниска температура за 5 - 6 минути. Когато се изключи котлонът и сосът вече е готов, се прибавя саламуреното сирене.

Спагетите, след като са се сварили, се отцеждат от водата и се поливат със студена вода за няколко секунди, след което отново се отцеждат.

Сервират се топли, заедно със соса върху тях, а най-отгоре се настъргва моцарелата. За разкош може да се украси с листенце босилек.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: