Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на скара с много магданоз и лимони

Ципура на скара с много магданоз и лимони

Ципура на скара с много магданоз и лимони
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Ароматна ципура, която да поднесем с чаша студено бяло вино"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • олио
  • черен пипер - щипка
  • бял пипер - щипка
  • сол
  • маслини - зелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата, измийте и оставете да се отцеди. Поръсете ципурите със сол и подправките.

Нарежете лимона на тънки парчета и сложете по 2-3 резена в стомаха, както и от нарязания магданоз. С остър нож направете от двете страни на всяка риба по няколко разреза.

Загрейте скарата и хубаво я намажете със олио или сланина. Рибата също намажете с олио и сложете да се пече.

Печете около 8 минути, след което пробвайте да я обърнете, като леко повдигнете единия край, ако не се отлепя, печете повече.

Сервирайте със гарнитура от варени картофи и пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: