Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бутчета по мексикански

Бутчета по мексикански

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Бутчета по мексикански
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • соев сос - 5 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 малка глава
  • сол
  • черен пипер
  • портокал - 1 бр.
  • вода - 4 - 5 с.л.
  • чили - 3 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват мед, соев сос, чесън, лук, сокът на портокала, водата и чили. Към тях се прибавят сол и черен пипер на вкус. Разбърква се хубаво. Пилешките бутчета се разделят на две.

След това се слагат в готовата марината. Оставят се два-три часа, като от време на време се разбъркват.

След като пилешките бутчета са престояли в марината се изваждат и се редят в тава. Сипва се малко олио и се слагат да се пекат.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: