Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Бързи палачинки от лимецово брашно с био течен шоколад

Бързи палачинки от лимецово брашно с био течен шоколад

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Бързи палачинки от лимецово брашно с био течен шоколад
Снимка: Паулина Стоянова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • кокосово масло - за намазване на тигана
  • сол - щипка
  • лимецово брашно - колкото поеме /около 1 ч.ч./
  • течен шоколад - 100 г био
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със щипка сол. Използвайте кухненски тел. Добавя се водата към яйцата, разбива се. Постепенно се добавя лимецовото брашно.

Трябва сместа да стане наподобяваща по-течна боза. Слагате на котлона не залепващ тиган. Намазвате го с кокосово малко с помощта на четка.

С помощта на черпак сипвате от сместа в средата на тигана и с кръгови движения разстилате сместа.

Печете от двете страни до готовност.

След като палачинките са готови и още топли намазване с течен шоколад и навивате на руло.

Аз сложих и 3 бр. зрънца грозде за разкош.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: