Два сладкиша от един блат

Два сладкиша от един блат

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
Два сладкиша от един блат
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
03/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
"Възможно ли е да приготвим два сладкиша с един блат? Вижте тази рецепта и ще се убедите сами"

Необходими Продукти

  • Продукти за блата
  • яйца - 6 бр. пресни
  • захар - 12 с.л. кристална
  • бакпулвер - 1 бр. пакетче
  • ванилия - 1 бр. пакетче
  • брашно - 12 с.л.
  • За кремовете
  • пудинг ванилия - 1 бр. пакетче д - р Йоткер
  • пудинг карамел - 1 бр. пакетче д - р Йоткер
  • прясно мляко - за пудингите /по указанията на опаковките/
  • захар - за пудингите (4 - 5 с.л. за всяко пакетче )
  • За сиропа
  • захар - 12 с.л.
  • вода - 800 мл
  • есенция - ром течна
  • За украса на сладкишите
  • шоколад - 100 - 200 г или готова какаова глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме блата, като разбиваме яйцата (6 бр.) със захарта (12 с.л.) и ванилия (1 бр.). Като станат на пухкав крем, лъжица по лъжица внимателно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркваме с шпатула отдолу нагоре сместа, да не спадне.

Сипваме и разпределяме равномерно тестото в голямата тава на фурната, покрита с хартия за печене или силиконово килимче. Изпичаме блата в нагрята на 170 градуса фурна до готовност. Дали е готов блатът, проверяваме със суха клечка.

Готовият блат слагаме върху решетка да се охлажда.

Приготвяме двата крема от пудинг д-р Йоткер по указанията от пакетчетата. За сиропа загряваме вода (800 мл), прибаваме захар (12 с.л.) и няколко капки течна есенция ром. Като се разтопи захарта, дръпваме сиропа от котлона и охлаждаме.

Блата срязваме на две части и всяка разрязваме на половини. В малки правоъгълни форми слагаме блатове, сиропираме с приготвения сироп.

Намазваме от карамеления пудинг и слагаме отгоре другите половини блатове. Отново сиропираме и намазваме с ванилов пудинг. Украсяваме с разтопен шоколад или готова какаова глазура.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: