Начин на приготвяне
Замесете хубаво гладко тесто, намажете с олио и оставете да удвои обема си.
Разделете на 5 части и разточете 5 големи обли кори, намажете първата с масло, сложете втората отгоре и така всички, без да намазвате последната.
Разрежете корите на 12 части, като центъра оставите цял. Всяка част завъртете в една посока и края подвийте отдолу, като първо стиснете с пръсти.
Оставете питката да втаса в топло помещение, след което я намажете с разбит жълтък с малко вода и олио.
Докато втасва замесете бяло солено тесто за буквите - равни количества брашно, нишесте, сол и вода.
Разточете и изрежете букви и цифри. Поставете ги на погачата, след като вече е намазана с жълтъка.
Поръсете питката със сусам и филирани бадеми. Печете в загрята фурна на 160 градуса за 40 минути без вентилатор.