Начин на приготвяне
Приготвяме блата, като разбиваме яйцата (6 бр.) със захарта (12 с.л.) и ванилия (1 бр.). Като станат на пухкав крем, лъжица по лъжица внимателно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера. Разбъркваме с шпатула отдолу нагоре сместа, да не спадне.
Сипваме и разпределяме равномерно тестото в голямата тава на фурната, покрита с хартия за печене или силиконово килимче. Изпичаме блата в нагрята на 170 градуса фурна до готовност. Дали е готов блатът, проверяваме със суха клечка.
Готовият блат слагаме върху решетка да се охлажда.
Приготвяме двата крема от пудинг д-р Йоткер по указанията от пакетчетата. За сиропа загряваме вода (800 мл), прибаваме захар (12 с.л.) и няколко капки течна есенция ром. Като се разтопи захарта, дръпваме сиропа от котлона и охлаждаме.
Блата срязваме на две части и всяка разрязваме на половини. В малки правоъгълни форми слагаме блатове, сиропираме с приготвения сироп.
Намазваме от карамеления пудинг и слагаме отгоре другите половини блатове. Отново сиропираме и намазваме с ванилов пудинг. Украсяваме с разтопен шоколад или готова какаова глазура.