Печурки в масло

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Печурки в масло
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Само за няколко минутки имате страхотни гъбки в масло, които да поднесете като гарнитура или предястие"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г (бейби)
  • краве масло - 100 г
  • черен пипер - щипка
  • пикантина - щипка
  • соев сос - около 1 ч.л. (по ваш вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбките, както са си цели, се слагат в гевгир и се изплакват с вода. В никакъв случай не ги слагайте да киснат във вода, за да ги измиете! Отцеждат се добре.

В тиган разтопявам маслото и слагам гъбите. Пускам и щипка пикантина вътре. Отгоре захлупвам с капак за не повече от 6-7 минути.

Махам капака да изври водата, която са пуснали гъбките при задушаването.

Овкусявам с черен пипер и соев сос.

Трябва да се внимава с количеството пикантина и соев сос - и двете съдържат сол!

Гъбите в масло са готови, когато останат на мазнина, леко хрупкави и приятно зачервени.

Печурките в масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: