Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ароматни пилешки хапки

Ароматни пилешки хапки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Ароматни пилешки хапки
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматни и неустоими пилешки хапки си търсят чаша студена бира за кратка, но незабравима авантюра"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 1 бр. голям
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • мед - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, поставете го в тенджера с вода и добавете зеленчуковата подправка, варете до полуготовност на месото.

Прецедете (бульона можете да ползвате за ориз със зеленчуци) и оставете месото да се охлади, след което нарежете на кубчета.

Нарежете лука на полумесеци, а пиперките на кръгчета. Отделно смесете лимоновия сок, меда и червения пипер, разбъркайте до разтварянето на меда.

Нагрейте олиото, добавете нарязаните зеленчуци и запържете за 2-3 минути.

Прибавете пилешките хапки и подправките, пържете под капак до приятен загар на месото, посолете на вкус.

Налейте сместа от лимонов сок, мед и червен пипер и пържите (без капак) за около 2 минути.

Подходящата гарнитура е ориз със зеленчуци, която можете да приготвите с пилешкия бульон, сервирайте.

Ароматните пилешки хапки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: