Начин на приготвяне
Смесваме съставките за блата, като, първо, слагаме яйцата, захарта и олиото, след което прибавяме галета, кокосови стърготини, смлени орехи, бакпулвер и ванилия.
За сиропа смесваме всичко в средно малка тенджера и варим за 10 минути.
За крема разбъркваме млякото, нишестето и захарта, след което добавяме суха сметана.
Печем блата за на 180 °C за около 25-30 минути. След като залеем готовия блат със сиропа, го оставяме да се охлади добре и след това слагаме крема върху сиропирания сладкиш.
Пожелание може да поръсите сладкиша от Кипър с кокосови стърготини.
Да Ви е сладко!
Вижте още изкушения от гръцката кухня за сладкиши, както и какво да опитаме, когато отидем в Кипър.