Начин на приготвяне
Почистете чушките от семената и ги изпечете, обелете ги и смелете на машинка за кайма. Патладжана също изпечете, обелете и смелете.
Доматите обелете и нарежете на ситно или пасирайте (може да ги изварите предварително когато има повече на пазара, затварят се в буркани и се варят за капачка).
Така направих аз и готовите изварени домати смесих със смлените чушки и патладжан.
Започнете да ги изварявате на огън или на газова пиростия, трябва да се бърка постоянно, за да не загори лютеницата.
Когато поизври добавете стрития чесън (не слагайте всичкия, а оставете малко, защото като опитате по-късно може да ви се стори достатъчно).
Сипете захарта, сол, белия пипер (много е ароматен затова го предпочитам) и по малко добавяйте от олиото. Бъркайте и опитвайте, което ви липсва като вкус го добавете.
След като изври и хубаво се сгъсти и остане на мазнина, изключете и след като малко изстине напълнете бурканчетата. Затворете ги и варете 15 минути за капачка.