Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пироле – родопски специалитет

Пироле – родопски специалитет

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пироле – родопски специалитет
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Опитвали ли сте неустоимия родопски специалитет Пироле?"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г
  • брашно - 120 г
  • масло - 100 г краве
  • кисело мляко - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 щипка за поръсване
  • магданоз - 1 щипка за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на по–големи кубчета, поставете ги в вряща и подсолена вода и варите до полуготовност.

От брашното с малко сол и вода замесете твърдо тесто, разточете на кора с дебелина 0. 5 см и нарежете на различни форми като паста.

Към полуготовите картофи, прибавете нарязаните форми тесто и варете заедно, докато пастата изплува на повърхността.

Прецедете и поставете в подходяща чиния за сервиране, полейте посоленото ястие първо с разтопеното масло, а после с предварително смесените кисело мляко и счуканата скилидка чесън.

Поръсете с червения пипер и ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: