Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Специалитет на готвача

Специалитет на готвача

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Специалитет на готвача
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Когато готвачът има такива златни ръце, за нас ще е чест да опитаме специалитета му"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • топено сирене - 4 парчета, слайс
  • гауда - 4 парчета, слайс
  • ементал - 4 парчета
  • пушен бекон - 200 - 250 г
  • черен пипер
  • сол
  • къри
  • за соса
  • гъби - 250 г, дребни
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сирена - 100 г, микс/ топено, ементал, гауда
  • сметана - 100 мл, за готвене
  • сол
  • за картофеното пюре
  • картофи - 4 бр.
  • сирене - 100 г
  • масло - 30 г
  • сол
  • черен пипер
  • за гарниране
  • бекон - 100 г
  • гъби - 100 г
  • маслини - 10 бр.
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата внимателно се обезкостяват. Овкусяват се със сол, черен пипер и къри. Вземете парче топено сирене, гауда и ементал. Поставете в бутчето и хубаво загърнете. Така направете и с останалите бутчета и сирена.

Обвиват се с ленти бекон и се подреждат в тавичка. Сипете малко вода и олио. Завийте с фолио и печете на 200 градуса за около 35-40 минути. Накрая свалете фолиото и допечете.

В тиган сипете малко олио. В него се задушават гъбите. Прибавя се брашното и се сипва вода до необходимата гъстота.

След това се добавят сирената и се бърка, докато се разтопят. Прибавя се сол и черен пипер. След 1-2 минути добавете сметаната и свалете от котлона. Ако е необходимо, може да долеете малко вода или бульон.

Картофите за пюрето се сваряват в подсолена вода. Обелват се, намачкват се с преса за картофи. Към тях прибавете сиренето, черен пипер и сол на вкус. Добавете маслото и разбъркайте.

Разпределете пюрето във формички за мъфини (силиконови). Оставете да се охладят и стегнат. В тиган сипете малко олио и запържете гъбите и бекона. Добавете нарязаните маслини и свалете от котлона.

В подходяща чиния сложете едно бутче. Отстрани сипете от соса. Освободете картофените кошнички от формите и поставете по две във всяка чиния.

Върху тях сложете по 1 ч.л. от запържените гъби, бекон и маслини. Поръсете с настърган кашкавал и сервирайте.

Специалитетът на готвача е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много красиво и перфектно поднесено!
11.11.2016 19:11