Начин на приготвяне
Бутчетата внимателно се обезкостяват. Овкусяват се със сол, черен пипер и къри. Вземете парче топено сирене, гауда и ементал. Поставете в бутчето и хубаво загърнете. Така направете и с останалите бутчета и сирена.
Обвиват се с ленти бекон и се подреждат в тавичка. Сипете малко вода и олио. Завийте с фолио и печете на 200 градуса за около 35-40 минути. Накрая свалете фолиото и допечете.
В тиган сипете малко олио. В него се задушават гъбите. Прибавя се брашното и се сипва вода до необходимата гъстота.
След това се добавят сирената и се бърка, докато се разтопят. Прибавя се сол и черен пипер. След 1-2 минути добавете сметаната и свалете от котлона. Ако е необходимо, може да долеете малко вода или бульон.
Картофите за пюрето се сваряват в подсолена вода. Обелват се, намачкват се с преса за картофи. Към тях прибавете сиренето, черен пипер и сол на вкус. Добавете маслото и разбъркайте.
Разпределете пюрето във формички за мъфини (силиконови). Оставете да се охладят и стегнат. В тиган сипете малко олио и запържете гъбите и бекона. Добавете нарязаните маслини и свалете от котлона.
В подходяща чиния сложете едно бутче. Отстрани сипете от соса. Освободете картофените кошнички от формите и поставете по две във всяка чиния.
Върху тях сложете по 1 ч.л. от запържените гъби, бекон и маслини. Поръсете с настърган кашкавал и сервирайте.
Специалитетът на готвача е готов.
Коментари