Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Специалитет с говежди пържоли

Специалитет с говежди пържоли

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Специалитет с говежди пържоли1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Гостите ви ще ахнат, а вие скромно ще свиете рамене и ще кажете, че сте взели рецептата от Готвач.БГ"

Необходими Продукти

  • пържоли - 6 бр. говежди
  • гъби - 100 г
  • шунка - 100 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави кромид
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • горчица - 2 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 к.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме месото много добре. Намазваме всяка пържола с горчица и я поръсваме с черен пипер и сол. Сгорещяваме олиото и в него задушаваме ситно нарязаните гъби, моркови, шунка и лук.

Разбъркваме добре и от така получената плънка слагаме във всяка пържола, след което я завиваме на руло. Завързваме ги много добре и леко ги изпържваме от двете страни.

Нареждаме получените рула в йенска тенджера, изсипваме виното и слагаме в умерена фурна да се пече за около 90 мин. Малко преди ястието да е готово, сгъстяваме соса с брашното и малко вода и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: