Начин на приготвяне
Обелете и нарежете крушите на филийки. Разбийте яйцата със щипка сол и захарта на пухкав крем. Добавете олиото като продължите разбиването.
Пресейте брашното с бакпулвера и добавяйте по малко към яйчената смес, като редувате с млякото.
Бъркайте с шпатула. В тава с размери 26-28 см. сложете хартия за печене и излейте 1/2 от сместа, разпределете крушите и залейте с останалото тесто. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути.
Към края на печенето си направете заливката. Разтопете маслото на слаб котлон, прибавете към него разбитото яйце със захарта. Бъркайте непрекъснато да се разтопи захарта. Получава се нещо като жълт сироп.
Като минат 30 минути от печенето извадете сладкиша и залейте със заливката, надупчете със вилица на няколко места за да се попие по добре. Върнете във фурната и печете още 20 минути.
Оставете да изстине напълно преди да го нарежете.
Да ви е сладко!