Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с патладжани

Яхния с патладжани

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Яхния с патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6
"Казват, че това е царят на зеленчуковите яхнии. Опитайте и дайте един лайк, ако сте съгласни с това"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 броя, големи
  • сол
  • олио - 100 мл
  • лук - 3 големи глави кромид
  • чесън - 1 глава
  • домати - 6 броя
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • дафинов лист - 2 броя
  • кашкавал - 150 г настърган
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете и ги оставете да се отцедят от горчивината си. Изплакнете ги и сложете да се изпържат в сгорещено олио.

Добавете последователно скълцаните кромид, скилидки чесън и след тях настърганите домати.

Щом сосът заври, добавете брашното и червеният пипер, долейте малко топла вода, посолете и добавете дафиновите листа.

Оставете да поври за 5-10 минути. След това прехвърлете в тавичка и запечете, докато сосът леко се редуцира. Поръсете с настъргания кашкавал и върнете да се запече.

Накрая при поднасяне поръсете с черен пипер и ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка: