Начин на приготвяне
Содата се загасява в киселото мляко и леко се разбърква. Захарта, олиото и яйцето се разбиват на крем. Брашното се пресява и към него се добавят канелата и какаото като се разбъркват.
След това се смесват с разбитата захар, прибавя се и киселото мляко със содата и се разбъркват внимателно до хомогенизиране. Не е желателно да се бие с миксер, за предпочитане е да се ползва шпатула, за да не се втечни много киселото мляко.
Получената гъста смес се изсипва в тавичка, на дъното на която сме сложили хартия за печене. Ако е с незалепващо покритие е достатъчно да я намажем само с масло.
Ако ползваме правоъгълна тавичка, то размерите й са 15 см/ 20 см, а ако е кръгла- диаметърът е 25-26 см.
Печем на 170 градуса за 40- 45 минути, след което сладкишът се охлажда.
След като изстине, се нарязва на правоъгълници или ромбове и приготвяме глазурата. В подходящ съд смесваме захарта, водата и какаото и оставяме да заври на кафе.
Прибавяме наразяното масло и разбъркваме докато се разтопи и хомогенизира. Заливаме нарязания в тавата сладкиш Негърче и оставяме да престои поне час преди консумация.