Домашна Тракийска лютеница

08/09/2017
"Май и в Добруджа я правят горе-долу така "
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 422
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме печените червени чушки, смиламе ги с машинка за смилане на месо.

Обелваме доматите и ги настъргваме на ренде. Морковите ги поставяме във вряща вода и ги бланшираме за 3 минути.

Охлаждаме ги и тях смиламе на машинката. Почистваме 2 връзки магданоз и го нарязваме на ситно. Патладжаните също смиламе с машинката.

На огъня поставяме голяма тава и слагаме настърганите червени домати. Изчакваме да се сгъстят като непрекъснато бъркаме, докато остане 1/3 от първоначалния им обем.

След това добавяме приготвените смлени червени чушки, морковите, патладжаните, олиото, захарта и солта.

Разбъркваме сместа и оставяме да се сгъсти до желаното, сваляме от огъня. След това я пълним в бурканчета, затваряме с капачки. Стерилизираме ги за около 10-15 минути.

Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.-23%
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Комплект изискани стъклени сосиери 2 бр.
8.00 лв.
6.16 лв.
Виж ››

Има само един начин гостите ви да оценят соса, който сте приготвили, подобаващо и той е да го поднесете в тези стъклени сосиери.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар