Начин на приготвяне
Лененото семе го смилате в кафемелачка или блендер. Яйцето с водата разбивате и добавяте лененото семе. Обърквате добре.
Слагате тефлонов тиган на котлона да загрее и добавяте 10 г от кравето масло, да се разтопи.
След като се разтопи маслото, добавяте сместа за палачинката и с кръгови движения на тигана я разстилате по целия тиган. Изпичате от двете страни.
Домашното крема сирене се прави по следния начин: Останалото масло го разтопявате и го добавяте към изварата, обърквате добре и подправяте с чубрица.
Намазвате вече приготвеното крема сирене върху палачинка и нареждате в средата нарязаните на колелца домат и краставица, отгоре пуешкото филе и захлупвате с едната страна.
Можете да хапвате солената палачинка на закуска или обяд, достатъчно засищащо.
Бързата закуска с палачинка от ленено семе с домашно крема сирене е готова.