Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Дипове»Постно домашно крема сирене

Постно домашно крема сирене

Постно домашно крема сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Ако е крема сирене, да е домашно - вкусът му е несравним"

Необходими Продукти

  • ябълков оцет - 1 к.ч.
  • соево мляко - 1 литър
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • копър - 1/2 ч.л. на прах
  • магданоз - 1 с.л. пресен
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В достатъчно дълбока тенджера сипете соевото мляко и го сложете на умерено загрят котлон. Щом заври, сипете оцета и започнете леко да бъркате.

Оцетът се слага, за да се пресече млякото и да се получи смес с констистенция на извара.

Получената извара прехвърлете в тензух и окачете на подходящо място, за да се отцеди хубаво.

Щом се отцеди, прехвърлете го в купа. Добавете подправките и зехтина, разбъркайте. Трябва да се получи фин дип, който е много вкусен.

Постното домашно крема сирене е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: