Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Паниран патладжан с прясно мляко

Паниран патладжан с прясно мляко

Паниран патладжан с прясно мляко
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Поднесете панирания патладжан с лек чеснов сос и ще остане очаровани"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • патладжани - 2 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и реже на колелца.

Поставя се в малко вода със сол за около 30 минути, за да се махне горчивината.

От изброените продукти по-горе се прави гъста каша и се изцежда патладжанът от водата. Всяко парче се потапя в панировката и се пържи в сгорещена мазнина от двете страни.

Изважда се от тигана и се поставя върху кухненска хартия, за да изцеди от мазнината. Готовия патладжан може да поднесете с чеснов сос или просто да полеете с малко мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: