Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко бутче с дреболии

Печено агнешко бутче с дреболии

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Печено агнешко бутче с дреболии3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Една рецепта от Златната съкровищница с най-добрите Български ястие Горещо препоръчваме!"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 бр.
  • агнешки комплект - 1 бр. (бял и черен дроб, далак, сърце, бъбреци, момици)
  • ориз - 1 кг
  • печурки - 300 г
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 200 мл
  • масло - 125 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • джоджен - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото бутче се насича на порционни парчета, осолява се, слага се в голяма тава. Добавят се няколко зърна черен пипер и цели стръкове пресен или сух джоджен. Налива се вода, половината олио, завива се във фолио и се слага да се пече до готовност.

Печеното агнешко се отделя в друг съд. В тавата трябва да остане печеният бульон. Агнешкият комплект се сварява и нарязва на дребни кубчета. Слага се в тавата.

Печурките се измиват, отцеждат и нарязват на жулиен. Слагат се в тиган и се изпържват с малко олио и сол. Прибавете и тях в тавата.

Кромидът, обелен и накълцан на ситно, заедно с магданоза се запържва леко, прибавя се оризът, маслото и се пържи докато стане прозрачен. Ръснете малко сол и черен пипер. Сложете запържения ориз в общата тава. Сипете гореща вода в съотношение 1:3 - предвидете и грамажа на печения бульон.

Ръснете чубрица, опитайте колко солено е, завийте тавата с алуминиево фолио и сложете в предварително загрятата фурна. Печете до готовност.

Извадете тавата от фурната, разрохкайте дреболиите внимателно с дървена вилица и наредете отгоре изпечените парчета месо. Сервирайте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: