Начин на приготвяне
Бутчето се обезкостява, оформя се като лист и се начуква, след което се ръси със сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Дреболиите се сваряват до омекване и се нарязват на ситно, като изстинат.
В половината масло се задушават нарязаният на ситно лук и нарязаните на филийки гъби. Добавят се дреболиите, сол, черен пипер и нарязаният на ситно джоджен. Разбърква се добре и се задушава за 20 минути.
Сместа се разстила върху месото, навива се на руло и се стяга с конец. Намазва се с остатъка от маслото, поръсва се с черен и червен пипер, слага се в тава, залива се с 3 чаши топла вода и се добавя виното.
Покрива се с фолио и се пече 2 часа на умерена фурна. Сваля се фолиото и се оставя да се получи златиста коричка. Облива се със соса от печенето.