Начин на приготвяне
В тенджера под налягане поставяме агнешкото месо, предварително нарязано на порции и дреболиите, добавяме черен пипер, дафинов лист и главата лук отрязана на две.
Сваряват се за 45 минути. Дреболиите се нарязват на дребно. Порциите месо се поставят в тава, овкусяват се с подправките.
Празът се нарязва на колелца. Гъбите се нарязват на филии. Червените пиперки на дребно. В тиган се запържват празът, пиперът и гъбите с малко олио.
Добавят се и нарязаните на дребно дреболии и малко от бульона на агнешкото да се задуши. Подправя се със сол, черен пипер, джоджен, босилек.
Плънката се поставя между порциите месо в тавата, долейте още малко бульон. Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на 200 градуса 1 час. После махнете фолиото и допичате.