Начин на приготвяне
Половин чаена чаша захар се карамелизира с малко вода.
Добавете 100 мл сметана и бъркайте, докато се хомогенизира. Оставете да се охлади.
Разбийте 2 яйца и добавете сметаната с карамел, половината брашно, смесено с половината бакпулвер.
Отделно разбийте 2 яйца с останалите захар, ванилия, сметана, брашно, бакпулвер.
В намазана и набрашнена кексова форма се сипва първата смес, върху нея втората.
Печем в загрята на 170 градуса фурна на долен реотан, а като се надигне, се включва горният.
Изпечения и охладен кекс намажете с глазурата.
Глазура: 1/3 ч.ч. захар се карамелизира и се разбърква със 100 мл сметана.
Бъркайте, докато глазурата кипне и веднага дръпнете от котлона.
Кексът Тофифи е готов.